Close nav
close
Akvaryumlarda En Kolay Ve Hızlı Üreyen Balık Türleri

Akvaryumlarda En Kolay Ve Hızlı Üreyen Balık Türleri

Akvaryum da balık üreticiliğinde mutlaka bazı şartların yerine getirilmesi gerekmektedir. Üreme açısından balıklara uygun şartlar sağlanmadığı durumlarda balıkların üremesi zor bir durumdur. Yaptığımız araştırmalar neticesinde akvaryumda en kolay ve hızlı üreyen balık türleri neler sizler için öğrendik. Dilerseniz akvaryumlarda en kolay ve hızlı üreyen balıklar hakkında bilgiler verelim.

Akvaryum şartlarında Lepistes balıkları kolay ve hızlı üreyen balık türleri arasında gösterilmektedir. Lepistes balıkların akvaryumda üretimi için belirli şartları yerine getirmek gerekmektedir. Lepistesler ufak balık olmalarına rağmen akvaryum hacimlerinin yine de belirli bir miktarda olması gerekmektedir. Uzmanlar lepisteslerin uygun şekilde üretim rahatlığına erişebilmesi açısından akvaryum hacimlerinin en az 40 litre olması gerekliliğini vurgulamaktadır.

Lepistes üreticiliğini profesyonel anlamada düşünenle, büyük lepistesleri ayırmak, yavruları akvaryumda bırakmak ya da boylandırma tankına almak isteyenler için akvaryum boyutlarının en az 80 litre olması tavsiye edilmektedir. Lepistes üreticiliğinde ideal olan 1 erkek 3 dişi veya 2 erkek 8 dişi olarak akvaryumun doldurulmasıdır. Lepistesler rengârenk farklı farklı kuyrukları ile akvaryum içerisinde güzel görüntüler oluşturmaktadır.

Akvaryumda kolay ve hızlı üreyen balıklar arasında Plati balığı gösterilmektedir. Plati balığı kılıçkuyruk olarak da bilinmektedir.

Plati balığının özelliklerinden biri de canlı olarak yavruları doğurmalarıdır. Plati balıklarında yumurtlama olmamaktadır. Plati balıklarının ideal üreme koşullarının oluşması için 60 litrelik akvaryumun gerekli olduğu vurgulanmaktadır. Plati balıkları da 1 erkek ile 3 dişi şeklinde akvaryum dağıtımı yapılması tavsiye edilmektedir. Plati balıklarının yavruları normal standart balıklara göre daha yavaş büyüme göstermektedir.



Akvaryumların sevimli ve yaramaz balıklarından olan Zebra Cichlid balığı hızlı ve kolay üretim yapılan balıklar arasında gösterilmektedir. Zebra Cichlid balıkları tek eşli balıklardır. Bu yüzden akvaryumlarda bir erkek bir dişi şeklinde beslenirler. Üreme dönemlerinde agresif tutum sergilemektedirler. Üremeleri çok kolay olduğu için akvaryum hacmini 80 litre civarında tutmak gerekmektedir.

Kribensis balıkları da akvaryumlarda hızlı ve kolay üreyen balıklar arasında yer almaktadır. Kribensis balıkları da tek eşlidir. Bu yüzden akvaryumlara bir erkek bir dişi olacak şekilde koyulması yeterlidir. Kribensis balıkları için uygun üretim açısından 100 litrelik hacime sahip akvaryumlar yeterli olacaktır.

Akvaryumlar da Cüce vatoz balıkları da hızlı ve kolay üreyebilen balıklar arasında gösterilmektedir. Cüce vatozların 30 litrelik akvaryumlar da tek eşli olmaları sebebiyle bir dişi bir erkek olacak şekilde yerleştirmeleri ideal olacaktır. Akvaryumların temizlik bekçileri olarak da adlandırılmaktadır. Vatoz balıkları renk çeşitliliğine göre çeşitli türlere sahiptir. Bu türler arasında Benekli vatoz, Siyah vatoz, Albino vatoz sayılabilmektedir. Cüce vatozlar oldukça dayanıklı ve sağlık açısından güçlü balıklar olarak dikkat çekmektedir.

Melek balıkları da daha önce saydığımız balıklar kadar kolay ürememektedir. Melek balıkları kendi yavru yumurtalarını yiyebilmektedir. Bu yüzden yavru yumurtaların olgunlaşması ve yavru oluşumu açısından geçen süreçte özenli bir korumaya gerek duyulmaktadır.



Kolay üreyen balık türleri arasında Sarı prenses adı verilen balıklar da yer almaktadır. Sarı prenses balıklarının yeterli üreme koşulları için 120 litrelik akvaryum tedarik edilmesi gerekmektedir. Sarı prenses koloni balığıdır ve bir erkek dört dişi şeklinde akvaryumlara yerleştirilmesi önerilmektedir.

Üretim sırasında akvaryum içerisinde saklanma yerleri çok fazla olmaması durumunda Sarı prenses balıklarını kusturarak yavrularını dökmeleri sağlanmaktadır. Diğer kolay üreyen balıklar arasında Mücevher Cichlid balıkları yer almaktadır. Mücevher Cichlid balıklarının ideal üretim şartlarının oluşması için 140 litrelik akvaryum koşullarının sağlanması önerilmektedir.


Anahtar Kelimeler:KolayVeEnBalıkÜreyenAkvaryumlardaHızlıTürleri