
Dişi Kedi Mi Erkek Kedi Mi Sahiplenilmeli?
Her ne kadar kedilerin karakterleri aynı insanlar da olduğu gibi birbirinden farklı olsa da cinsiyet anlamında da kedilerin birbirinden farklı özellikleri bulunmaktadır. Erkek kedi mi dişi kedi mi beslemesi daha zor yıllardır kedi sahiplenmek isteyen insanların merak ettiği konular arasında yer almaktadır.
Kedilerin cinsiyet farkları sonucunda bazı özellikler farklılık yaratabilmektedir. Ev içerisinde yaramazlıkları, çiftleşme döneminde ki davranışları, kendilerini insanlara sevdirmeleri, uysallıkları konusunda kedilerin cinsiyetine göre farklılıklar oluşmaktadır.
Dişi kedi ile erkek kedi farkları nelerdir dilerseniz bu detayları sizlerle paylaşalım. Dişi kedilerle erkek kediler öncelikle fiziksel yapı olarak birbirlerinden ayrılmaktadır. Yetişkin dişi kediler genel olarak 3-4 kilogram ağırlıktadır. Erkek kediler ise 4-5 kilogram ağırlıktadır.
Erkek kediler daha fazla enerji ihtiyacı hissettikleri için mama tüketimleri doğal olarak daha fazladır. Yüz yapısı olarak dişi kediler daha yuvarlak hatlara sahip olup daha sevimli görüntüleri vardır.
Erkek kediler dişi kedilere göre daha ağır olsalar da daha hareketlilerdir. Kendilerini sevdirmeleri anlamında yavru haldeyken kediler dişi veya erkek çok fazla fark olmamaktadır. Yetişkin hale gelen dişi kedilerde kendini sevdirme azalarak daha soğuk bir yapıya büründüklerini söylemek mümkündür. Yetişkin erkek kediler ise kendileriyle oynanmasını severler ve daha çok pençeleme güdüleri vardır.
Dişi kedi mi erkek kedi mi sahiplenilmeli sorusunda en çok merak edilen konu ise dişi ve erkek kedilerde üreme süreçleri etkili olmaktadır. Kısırlaştırma durumunda kedilerin doğasıyla oynandığı düşüncesi evde kedi besleyen hayvan severleri ikileme düşürmektedir. Bu noktada kısırlaştırmanın iyilik mi kötülük mü olduğu konusunda hayvan severler ikileme düşmektedir. Kısırlaştırılmayan kedilerin sağlıkları ve doğaları gereği çiftleşmeleri ve üremeleri gerekmektedir. Bu noktada evde kedi besleyen hayvan severlerin doğru karar alması önemlidir.
Üreme dönemlerinde erkek kediler genel olarak etraflarına keskin koku yaymaya başlarlar ve evin belirli bölümlerine koku bırakmak amacıyla idrar bırakma durumları olabilmektedir. Erkek kediler dişi kedilere göre daha fazla üreme iç güdüsüne sahiptir. Erkek ve dişi kediler üreme dönemlerine girdikleri zaman iki yolla çözüm bulunabilmektedir. Kedilere kısırlaştırma ya da çiftleştirme yapılması gerekmektedir. Dişi kedilerin üreme dönemleri daha kısa sürmektedir ve etrafa daha az koku bıraktıklarını söyleyebiliriz. Dişi kediler üreme dönemlerinde özellikle geceleri yüksek sesler çıkarabilirler. Dişi kedileri üreme dönemlerinde çiftleştirilmezse vücutlarında kist oluşma durumları olabilmektedir.
Erkek kedilerin üreme dönemlerinde evde oluşturdukları olumsuz durumlarından dolayı bazı kedi sahipleri dışarı bırakma durumu olmaktadır. Evcil kedilerin eve alıştıktan sonra dışarda ki hayata alışabilmesi ve yaşayabilmesi çok zor olmaktadır. Bu noktada kedi sahiplenilmeden önce kedilerin ev yaşamlarının bütün süreçleri hakkında detaylı bilgiler alıp buna göre karar vermek en doğru olan yoldur.